Beskrivning
La Mancha druvvinsatser behöver ingen socker- tillsats. Druvans naturliga sockerhalt räcker att få ett fylligt lättdrucket vin med alkoholhalt på ca 11%. Tack vare den höga halten naturligt druvsocker får man en snabb och effektiv jäsning som i de flesta traditionella vingårdar. Vi optimala temperatur förhållanden blir resultatet rekordartat – jäsning på 5 dagar utan extra tillsatser som i 7-dagars vinsatser. Annars blir jäsningen färdig på 2-3 veckor beroende på årstiden. Vissa vinsatser innehåller ek-extrakt för att nå den rätta karaktären. En lagringstid på några månader, helst på ekfat, förbättrar avsevärt smaken för röda viner.
Satsa på La Mancha vinsatser om Du vill vara framgångsrik med Din hembryggning.
Innehållsdeklaration: Pastöriserad konc. druvsaft, citronsyra E330 och stabiliseringsmedel SO2 E220. Renodlad vinjäst, jässtopp E224, E202 och för vitviner klarmedel. OBS! Förvaras svalt vid längre lagring. Vol. 5 lit