Chemsan – 5L

Chemsan från Chemisphere UK är ett högt skräddarsytt syrebaserat sköljmedel som alla bryggare måste vara tillgängliga på bryggerummet!

Chemsan är en blandning av fosforsyra, bensensulfonsyra och isopropanol, och fungerar ypperlig för rengöring av bryggutrustning för användning med gjutning, kolvning, tappning och liknande.

ChemSan är ett utmärkt alternativ till StarSan

Artikelnr: 22873 Kategori:

Beskrivning

Bruksanvisning:

Blandningsförhållande: Blanda 10 ml Chemsan i 5 liter vatten för en 0,2 % blandning. Högre koncentrationer kräver noggrann sköljning. Alla ytor bör grovrengöras och sköljas i förväg innan Chemsan används. Chemsan måste ha en kontakttid på minst 2 minuter. Kemikalien bör hålla ett pH på 3,5 eller lägre för att säkerställa effektiv rengöring. Chemsan kan bli grumlig när den späds med hårt vatten, men kommer fortfarande att vara effektiv så länge som pH är 3,5 eller lägre.

Rengör alla smutsiga ytor med ett lämpligt rengöringsmedel som Chemclean, skölj sedan noga innan du använder Chemsan. Applicera färdig blandad Chemsan på ytor med trasa, mopp, borste, svamp, spray eller genom nedsänkning. Se till att ytorna förblir blöta i minst två minuter och låt sedan lufttorka. Ingen sköljning är nödvändig efter användning av Chemsan, om inte en högre koncentration har använts. På grund av produktens sura natur rekommenderas den inte på mjuka metaller.

FAQ:

 • vad är Chemsan?
  Chemsan är en syra baserad produkt för rengöring och sköljning av brygg utrustning, jäskärl, flaskor, burkar och liknande före användning.
 • Vad är blandningsförhållandet?
  Chemsan ska spädas till 0,2 % eller 10 ml per 5 liter vatten. Högre koncentrationer kräver noggrann sköljning.
 • Vad är den minsta kontakttiden?
  Minsta kontakttid är 2 minuter. Efter detta, låt det rinna av och lufttorka. Inget behov av att skölja.
 • Kan lösningen användas under flera dagar efter att den har gjorts?
  Ja, du kan, men innan användning, kontrollera att lösningens pH är 3,5 eller lägre. Om det är högre än detta, gör en annan blandning.
 • Hur länge håller oblandad Chemsan när den är gjord?
  Chemsan kommer att förbli effektiv i många dagar efter att den tillverkats, förutsatt att lösningens pH-värde förblir 3,5 eller lägre.
 • Är det ett problem om den blandade Chemsan är grumlig?
  Nej, det går helt okej. Chemsan blir grumlig om den har blandats med hårt vatten. Detta beror på att kalcium- och magnesiumkarbonater i vattnet reagerar med Chemsan och ger en grumlig fällning. Så länge lösningens pH är 3,5 eller lägre kommer den fortfarande att vara effektiv.
 • Chemsan skummar mycket, stämmer detta?
  Ja det är det! Chemsan skummar, vilket hjälper den att fästa på och rengöra ytor.
 • Måste jag skölja bort Chemsan?
  Nej, när Chemsan är ordentligt blandad behöver den inte sköljas bort efter användning.
 • Men om jag inte sköljer, påverkar inte Chemsan smaken på öl/vin?
  Nej, Chemsan är utspädd till 0,2 %, så när en behållare väl har tömts kommer eventuell kvarvarande film att vara försumbar och kommer inte att påverka eller smaksätta produkten som placeras i behållaren.
 • Hur länge håller en yta ren / Hur länge håller flaskornas insida ren?
  Det är alltid bäst att rengöra precis innan användning, men förutsatt att flaskorna inte kommer i kontakt med några föroreningar förblir de rena i några timmar. Vi kan inte vara mer specifika eftersom det kommer att bero på miljön och luftburna föroreningar.
 • Vilken är den bästa temperaturen för Chemsan?
  Chemsan används vanligtvis i rumstemperatur, men kan användas från rumstemperatur upp till 88ºC. Högre temperaturer kan minska den nödvändiga kontakt-/blötläggnings tiden.