Prova Öl: Titta-dofta-smaka

Artikelnr: 39831 Kategori: Etiketter: , , ,

Beskrivning

Öl har under de senaste åren blivit en av de mest spännandeoch populära dryckerna i världen. Antalet konsumenter och bryggerier ökar helatiden. Denna skummande maltdryck har ett otroligt stort spann av dofter, smakeroch utseende.

Men det finns fortfarande många som vill veta hur man provaröl på bästa sätt så att ölets dofter och smaker kommer till sin rätt. Hur skaman prova öl? Vad man ska man prova för öl? I vilken ordning skall ölen provas?Vilken typ av glas är bäst för ändamålet?

Svaren hittar du i den här boken men också översikt avölstilar, vilka typ av glas som är bäst för just dessa stilar och tips på olikatemaprovningar som man kan använda sig av för att anordna en provning.

OM FÖRFATTARNA

Peter M. Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Hanhar skrivit över 10 böcker om öl och hembryggning. Bland annat Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma och Beer, Brewing & Bastards (med Jonas Darnell).Tillsammans har hans böcker sålt över 100 000 exemplar. Läs mer om hembryggningoch öl på hans blogg Fat & flaska.

Robert Andersson från Karlshamn nu mera bosatt i Gemla blevrunt 2010 ett välkänt namn i ölvärlden genom sina fotografier av öl i olikamiljöer. Efter att i några år drivit bloggen Helbergs Humle driver Robertidag Craft Beer Experience med fokus på att arrangera ölfestivaler ochölprovningar. Sedan 2013 driver han och är delägare i Trädskogens Bryggeri.