La Mancha Brendox

La Mancha vinsatser har funnits på marknaden sedan år 1981. I en test från 1985/86 jämfördes La Mancha med andra vinsatser och segrade då med bred marginal. Ursprungligen kom all druvsaft från ett område i La Mancha distriktet i Spanien som heter Quintanar del Rey. Sedan ut- ökades inköpen av druvsaft till andra vinländer och andra druvsorter. Garnacha och Tempranillo, typiska för Rioja-, Riesling för Mosel-, Cabernet Sauvignon för Bordeaux- samt Pinot Noir för Bourgogne-viner. Det breda utbudet borde tillfredställa även den mest kräsne.

La Mancha druvvinsatser behöver ingen socker- tillsats. Druvans naturliga sockerhalt räcker att få ett fylligt lättdrucket vin med alkoholhalt på ca 11%. Tack vare den höga halten naturligt druvsocker får man en snabb och effektiv jäsning som i de flesta traditionella vingårdar. Vi optimala temperatur förhållanden blir resultatet rekordartat – jäsning på 5 dagar utan extra tillsatser som i 7-dagars vinsatser. Annars blir jäsningen färdig på 2-3 veckor beroende på årstiden. Vissa vinsatser innehåller ek-extrakt för att nå den rätta karaktären. En lagringstid på några månader, helst på ekfat, förbättrar avsevärt smaken för röda viner och särskilt för en Rioja.

Satsa på La Mancha vinsatser om Du vill vara framgångsrik med Din hembryggning.

Innehållsdeklaration: Pastöriserad konc. druvsaft, citronsyra E330 och stabiliseringsmedel SO2 E220. Renodlad vinjäst, jässtopp E224, E202 och för vitviner klarmedel. OBS! Förvaras svalt vid längre lagring. Vol. 5 lit

Artikelnr: 11011 Kategori: Etiketter: , , , , , ,

Beskrivning

La Mancha Brendox – rött vin i  Bordeauxstil

La Mancha vinsatser har funnits på marknaden sedan år 1981. I en test från 1985/86 jämfördes La Mancha med andra vinsatser och segrade då med bred marginal. Ursprungligen kom all druvsaft från ett område i La Mancha distriktet i Spanien som heter Quintanar del Rey. Sedan ut- ökades inköpen av druvsaft till andra vinländer och andra druvsorter. Garnacha och Tempranillo, typiska för Rioja-, Riesling för Mosel-, Cabernet Sauvignon för Bordeaux- samt Pinot Noir för Bourgogne-viner. Det breda utbudet borde tillfredställa även den mest kräsne.

La Mancha druvvinsatser behöver ingen socker- tillsats. Druvans naturliga sockerhalt räcker att få ett fylligt lättdrucket vin med alkoholhalt på ca 11%. Tack vare den höga halten naturligt druvsocker får man en snabb och effektiv jäsning som i de flesta traditionella vingårdar. Vi optimala temperatur förhållanden blir resultatet rekordartat – jäsning på 5 dagar utan extra tillsatser som i 7-dagars vinsatser. Annars blir jäsningen färdig på 2-3 veckor beroende på årstiden. Vissa vinsatser innehåller ek-extrakt för att nå den rätta karaktären. En lagringstid på några månader, helst på ekfat, förbättrar avsevärt smaken för röda viner och särskilt för en Rioja.

Satsa på La Mancha vinsatser om Du vill vara framgångsrik med Din hembryggning.

Innehållsdeklaration: Pastöriserad konc. druvsaft, citronsyra E330 och stabiliseringsmedel SO2 E220. Renodlad vinjäst, jässtopp E224, E202 och för vitviner klarmedel. OBS! Förvaras svalt vid längre lagring. Vol. 5 lit

Du kanske också gillar …