Spraymalt Ljus 5kg

Spraymalt av högsta kvalitet, 8 EBC. Innehåller gluten.

Vad är maltextrakt?
Maltextrakt är bokstavligen ett extrakt av malt. Mäskningen har redan skett. När du brygger öl med maltextrakt behöver du inte göra mäskningen själv; det räcker med att bara koka vörten.

Artikelnr: 25228 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Spraymalt av högsta kvalitet, 8 EBC. Innehåller gluten.

Vad är maltextrakt?
Maltextrakt är bokstavligen ett extrakt av malt. Mäskningen har redan skett. När du brygger öl med maltextrakt behöver du inte göra mäskningen själv; det räcker med att bara koka vörten. Detta sätt att brygga förekommer av många hembryggare i Amerika; den så kallade delmäskmetoden. Tänk dock på att 1 kilo kornmalt inte innehåller samma mängd socker som 1 kilo maltextrakt:

1 kg maltextraktpulver = 1,60 kg malt
1 kg kornmalt = 0,62 kg maltextraktpulver
1 kg flytande maltextrakt = 0,80 kg maltextraktpulver
1 kg flytande maltextrakt = 1,30 kg malt

Användning av maltextrakt som jäststartare:
Lös 100 g maltextraktpulver i 800 ml vatten. Koka i 5 minuter, låt sedan svalna till 20-25°C, häll upp i en steril Erlenmeyerkolv eller flaska med luftsluss och tillsätt slutligen jästen.

Spraymalt förbättrar kvaliteten på alla ölsatser när de används istället för socker. Som ett resultat kommer du att få öl som är mindre ”torrt”, med en rikare smak, mer kropp och förbättrad huvudbildning och retention. För en extra ”humliebite”, tillsätt humlad spraymalt till alla öl du gör.

Maltextraktpulver är hygroskopiskt; det absorberar eller drar till sig fukt från luften. Det är viktigt att den förvaras på en torr och sval plats. När förpackningen har öppnats; återförslut med så lite luft som möjligt i förpackningen.