Ciderboken

Tillverka egen cider

Artikelnr: 39845 Kategori: Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Nu är den äntligen här! Den andra och uppdaterade upplagan av Ciderboken tillverka cider hemma. Den första utgåvan tog år 2020 pris som världens bästa specialdryckes­bok på World Gourmand Cookbook Awards. Nu har vi va­lt att lägga till ytterligare 16 sidor där det tillkommit saker som att kolsyresätta cider, lära sig prova cider, lite om svenska ciderproducenter samt hur du tävlar i cider.

Likt första utgåvan finner du instruktioner hur du enkelt kan tillverka cider hemma i ditt eget kök eller ute i trädgården och samtidigt ta vara på dina äpplen. Men du behöver inte ha egna äppelträd för att göra cider. Det går även bra att köpa färdig must från många av musterierna i Sverige och en lista på dessa hittar du givetvis i boken. Dessutom har vi plockat med ett gäng recept på bland annat cyser, torrhumlad cider, iscider och graf för att väcka inspiration och sätta igång den kreativa ådran.

Lycka till, cidermakare!

Om författarna

Peter M. Eronson är bosatt i Göteborg och Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 300 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit 15 böcker om öl och hembryggning. Bland annat Öl­bryggar­boken brygg ditt öl hemma, Klona öl och Beer, Brewing & Bastards Herman Hednings brutalkompletta seriebibel om öl (med Jonas Darnell). Han är även certifierad öldomare. Tillsammans har hans böcker sålt över 100 000 exemplar. Läs mer om hem­bryggning och öl på hans hemsida www.eronson.com

Magnus Vasilis är bosatt i Göteborg och har jobbat som bryggare. Han har gått bryggteknisk utbildning i Ludvika och är också certifierad öldomare. Under hans 12 år långa karriär som bryggare har han tagit över 20 medaljer i diverse hem­bryggartävlingar inom öl. Han har även skrivit de prisbelönta böckerna Brygga stiltypisk öl och Mjödboken tillsammans med Peter M. Eronson.