Grainfather G30 Connect

Grainfather  G30 Connect  Bryggverk med  bluetooth kontrollenhet och motströmskylare

The Grainfather är  ett allt-i-ett bryggssystem för att göra öl. Det snygga utseendet, användarvänliga, intuitiva designen och innovativa funktioner gör detta till din perfekta bryggkamrat för både erfarna och nybörjare av alla helmaltsbryggare. Den är tillverkad av högkvalitativt 304 rostfritt stål med en kapacitet på 30 L, utformad för att göra upp till 23 L öl på en bryggning.

Artikelnr: 33100A Kategori: Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Grainfather  G30 Connect  Bryggverk med  bluetooth kontrollenhet och motströmskylare

The Grainfather är  ett allt-i-ett bryggssystem för att göra öl. Det snygga utseendet, användarvänliga, intuitiva designen och innovativa funktioner gör detta till din perfekta bryggkamrat för både erfarna och nybörjare av alla helmaltsbryggare. Den är tillverkad av högkvalitativt 304 rostfritt stål med en kapacitet på 30 L, utformad för att göra upp till 23 L öl på en bryggning.

Funktioner
Grainfather är eldriven och designad för att användas inomhus. Inget behov av brännare eller kokplattor, bara att ansluta och köra! Den är utrustad med ett dubbelt element så att rätt effekt kan användas beroende på vilket skede av bryggningsprocessen du befinner dig i. Ett 500 watt element används i vissa steg för att minimera risken för brännande och när en mildare värme krävs. Ett andra element på 2000 watt används för att snabbt koka upp efter mäskningen och när kraftigare uppvärmning krävs. Grainfather växlar smart mellan de två efter behov. Uppvärmning från mäskning till kokning tar så lite som 20 minuter.

Kontrollbox
Använd Connect Control Box tillsammans med Connect -appen (och receptskaparen kommer snart) för den ultimata bryggupplevelsen. Kontrollboxen har Bluetooth -anslutning till din mobila enhet så att den kan fjärrstyras. Detta låter dig multitaska eller helt enkelt koppla av medan du brygger och sedan bli varnad när du ska återgå till nästa steg.

Funktioner:
PID -algoritmen fungerar tillsammans med en triac för mer stabil uppvärmning och så kan du styra effekt
Programmerbar stegmäskning
Fördröjd uppvärmning – fyll din Grainfather med vatten kvällen innan och vakna till ditt vatten vid striketemperatur redo för bryggning direkt
Växla enkelt mellan celsius och fahrenheit
Vattentät grafisk display
Använd i manuellt läge eller med Grainfather Connect App

Grainfather Connect App

– Sök recept på Grainfather Grain Kit
– Möjlighet att importera recept (Beer XML -filer) – OBS: iOS9 och senare
– Ställ in din egen koktemperatur (för olika höjder)
– Växla enkelt mellan celsius och fahrenheit
– Hantera ditt bryggningar och recept med Grainfathers receptkalkylator
– Skapa dina egna recept och dela dem

OBS: Specifikationer för appen är:

iPhone/iPad:
– Hårdvara: iPhone 4S eller högre
– Programvara: iOS8 eller högre. Måste ha Bluetooth 4.0 eller högre

Android -hårdvara:
– Android 4.3 (API -nivå 18) eller högre
– Programvara: måste ha Bluetooth Low Energy (LE)/Bluetooth Smart

Pump

En 6 Watt, 1800 varv / min magnetpump har monterats för att återcirkulera vörten genom spannmålsbädden för maximal bryggningseffektivitet. Detta används också under kylningssteget för att pumpa varm vört genom vörtkylaren. Pumpen gör också rengöringsprocessen snabb och enkel genom att pumpa rengöringsmedlet genom allt rörarbete. Magnetpumpen har valts ut efter noggranna tester av flera pumpstilar för att säkerställa att den uppfyller de tuffa krav som krävs för kontinuerlig bryggning. Pumpen döljs av ett rostfritt pumphus som är lätt att öppna och ger dig direkt åtkomst. Ett pumpfilter är monterat inuti Grainfather för att förhindra att humle och lösa korn tränger in i pumpen eller rörledningarna, vilket håller vörten klar samtidigt som den förhindrar blockeringar.

Maltkorg

En expanderbar maltkorg i rostfritt stål gör att du kan brygga med allt från 4,5 – 9 kg spannmål. De monterade perforerade plattorna och teleskopiska rörledningar gör att du enkelt kan justera storleken på maltkorgen så att den passar storleken på maltnotor. Montera Micro Pipework (säljs separat) för maltnotor under 4,5 kg. När det är klart för lakning sätts sedan ett korglyfthandtag in i maltkorgen för att lyfta upp det, ur vörten. En 45 graders sväng gör att maltkorgens fötter kan vila på den specialdesignade stödringen så att maltkorgenkorgen kan rinna av medan du lakar över toppen. En Lakvattenberedare kan köpas för att värma ditt vatten till den specifika temperatur som krävs.

Counter Flow Wort Chiller

En motflödeskylare har två anslutningspunkter. Ena sidan är ansluten till Grainfather, medan den andra är ansluten till det kalla kranvattnet. Den heta vörten pumpas sedan genom kopparspiral medan det kalla vattnet pumpas genom det yttre i motsatt riktning, vilket ger omedelbar kylning och värmeväxling. Den kylda vörten kan sedan pumpas direkt i din rena, sterila jäskärl. Detta minskar risken för kontaminering eftersom ingenting sätts in i vörten, och det passerar bara genom vörtkylaren en enda gång och går direkt till det sterila jäskärlet där jästen tillsätts. 23 L vört kan kylas på så lite som 20 minuter. Den kylda vörttemperaturen kommer att kylas till cirka 5 grader över vilken kranvattentemperatur som helst.

Ytterligare information

Vikt 187 kg

Du kanske också gillar …